top of page
ML_opvanghuis.jpg

OPVANGHUIS

Inzo ya bana beto

Onze grote trots is ons opvanghuis voor jonge alleenstaande mama’s en hun kindjes, het “Inzo ya bana beto”, een “huis voor onze kinderen” in de plaatselijke taal Kikongo.

We halen straatarme jonge alleenstaande mama’s én hun kinderen van straat en geven hen een toekomst. Want de beste manier om een kind te helpen, is door zijn mama te helpen. Mama en kind wonen enkele jaren onder begeleiding van opvangmama Marie in ons opvanghuis. De mama’s gaan terug naar school of we leiden ze op tot naaister in ons naaiatelier, tot ze op eigen benen kunnen staan. Enkele mama’s zijn al doorgestroomd naar de hogeschool.

Zonder onze steun zouden hun kindjes allicht in een weeshuis terecht komen (of veel erger) en alle banden met hun mama en familie verliezen, een ramp in een land als Congo waar de ruimere “familie” echt het fundament van de samenleving vormt. Ons huis opende eind 2015. Er kunnen een 10 tot 15-tal mama’s en hun kinderen terecht. We zijn geen instituut, maar willen een grote familie en steunpilaar zijn voor deze jonge mama’s.

We benadrukken bij onze mama’s dat ze later als ze op eigen benen staan, een handje moeten komen helpen in het opvanghuis. Zo kunnen ze andere mama’s ook een kans op een beter leven geven.

Verwacht van ons geen grote woorden. Wij helpen gewoon gemotiveerde, hardwerkende mama’s en hun lieve kindjes. Met vallen en opstaan, uiteraard. 

Maak kennis met onze warme familie. Een aantal meisjes en kindjes zoeken nog een financiële adoptieouder.
Wil jij hen helpen een mooie toekomst op te bouwen?

bottom of page