top of page
IMG_20201222_143902 (1).jpg

WORD FINANCIËLE ADOPTIEOUDER

Voor ongeveer 30€ per maand kunnen we een extra kindje of tienermama opvangen! Dankzij de fiscale aftrekbaarheid komt dit neer op 17 euro netto per maand.

Dit omvat “kost en inwoning”, dus voeding, kleding, pampers, … en een kleine bijdrage aan de vaste kosten van het huis. Je wordt dan de trotse financiële adoptiemama of -papa van een kindje of tienermama. Uiteraard sturen we af en toe een foto of een nieuwtje! 

Er zijn wel enkele kanttekeningen:

  • Onze mama’s en kindjes werken hard (huishouden, studies, kinderen opvoeden,…) en leiden verder een erg alledaags en rustig leven, dus verwacht zeker niet elke maand groot nieuws!

  • De bedoeling van ons project is om mama’s enkele jaren te steunen tot ze op eigen benen kunnen staan. Sommige mama’s aarden ook niet in het opvanghuis, we zijn immers streng. We geven kansen aan mensen, maar niet elke mama is sterk genoeg om die kans ook waar te maken. Het kan dus zijn dat “jouw” mama of kindje op een bepaald moment het opvanghuis verlaat en we een andere mama of kindje voorstellen.

  • We geven nooit contactgegevens door aan een mama of andersom. Dit kan alleen maar tot vervelende situaties leiden.

  • We geven ook géén cadeautjes door aan je mama of kindje, tenzij een kleinigheidje zoals een foto of brief. Tien piepjonge mama’s die samen in één huis wonen, dat leidt al snel tot jaloersheid en ruzie.


Interesse? Contacteer ons best voor meer informatie, dan zullen wij een mama of kindje voorstellen. Je kan de financiële adoptie dan eenvoudig opstarten door een permanente opdracht van 30€ per maand in te stellen. Het fiscale attest wordt automatisch toegestuurd door OSJ, meestal in de maand maart.

Financiële adoptie, €30 per maand via een vaste overschrijving:

  • OSJ-Steunfonds – Mama Lufuma
    IBAN: BE14 7360 1595 8483 – BIC: KREDBEBB
    Aub als begunstigde letterlijk “OSJ-Steunfonds – Mama Lufuma” vermelden.

bottom of page