top of page

Humasol & Mama Lufuma

We hebben mooi nieuws. In de zomer van 2022 zullen vier studenten van de Universiteit Gent voor twee maanden naar ons project in Matadi reizen.

Humasol is een vzw die hernieuwbare energie, water en duurzame technologie toegankelijk wil maken voor iedereen. Samen zullen we werken aan het bereiken van SDG 6 (schoon water en sanitair) en 7 (betaalbare en duurzame energie).

Het project ‘Water and Electricity Supply For Mama Lufuma’ zal het opvanghuis en opleidingscentrum voorzien van zonnepanelen en een wateroppompsysteem op zonne-energie.

Het doel is om volledig onafhankelijk te kunnen zijn van het gebrekkige elektriciteitsnetwerk. De stroom in Matadi is erg onstabiel waardoor vele apparaten stuk gaan en de lessen in het opleidingscentrum dikwijls moeten onderbroken worden of niet kunnen doorgaan.


Het water-oppompsysteem zal het water uit onze natuurlijke waterbron oppompen naar een hoger gelegen, veel gemakkelijk te bereiken zone. We zullen aan de straatzijde van het opleidingscentrum een watermuur voorzien. Het wateroppompsysteem is een ware uitdaging door de enorme hoogteverschillen in Matadi. Voor de vier studenten (Lars, Elisabeth, Adriaan, Julian) en coach Senne is dit een groot avontuur. Zij zijn al sinds september 2021 met de voorbereidingen bezig in samenwerking met onze lokale techniciens.


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page