top of page

Project digitale geletterdheid

“Communicatietechnologieën hebben grote veranderingen teweeggebracht in de manier waarop mensen leven en landen zich ontwikkelen. Ze bieden ons de mogelijkheid veel van de cruciale problemen waarvoor we ons gesteld zien, op te lossen. Om deze mogelijkheid te benutten, moeten we ervoor zorgen dat deze technologieën voor iedereen beschikbaar zijn, welke uitdagingen mensen binnen hun gemeenschap ook tegenkomen.”

Nelson Mandela


We leven in een tijd waarin digitalisering steeds belangrijker wordt. Digitalisering is geen doel op zich, maar het is een essentiële tool voor het behalen van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, waaronder kwaliteitsonderwijs.


Als opleidingscentrum willen wij ook bijdragen aan de overbrugging van de digitale kloof. Dankzij de steun van EKONOMIKA Leuven hebben we nu een computerlokaal kunnen inrichten. Hier organiseren we, met enige vertraging omwille van de coronacrisis en ziekte van de leerkracht, nu ook computerlessen voor onze meisjes. In de toekomst willen we dit uitbreiden en toegankelijk maken voor iedereen – want internet is informatie, en informatie leidt tot kennis.


In de computerklas leren onze meisjes informatie opzoeken op het internet en leren ze nuttige skills voor hun studies en toekomst, zoals werken met Office, Excell en Powerpoint. Ornella, één van onze meisjes die momenteel in haar tweede jaar hogeschool zit, zal dit project leiden. Binnenkort zal, onder strikt toezicht, het lokaal toegankelijk gesteld worden voor jongeren uit de buurt. Ook de juffen van onze kleuterklas beschikken nu over tal van educatieve tools om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren.We willen studentenvereniging Ekonomika uit Leuven danken voor de ongelooflijke kans om dit project samen met hen op te starten!


Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page