top of page

Pakketje!

We krijgen wel eens de vraag: Hoe versturen jullie een pakket naar Congo RDC? En is dat wel betaalbaar?


Wel, voor het versturen van kleinere pakketten werken we samen met Désiré van DESISCOLIS. Op donderdag 9 juli brachten we ons pakketje naar hun kantoor in Antwerpen en op 27 juli vertrekt de boot met ons pakketje om zo'n drie à vier weken later aan te komen in Matadi, waar onze verantwoordelijke Niclette het gaat ophalen in het depot. In de zeven jaren dat we met Desiré samenwerken, hebben we nooit plots voor de welbekende ‘imprévues’ of extra hallucinante douanekosten gestaan. Wat een fijne samenwerking!


Voor grote verzendingen werken we al van in het begin (2007) samen met Wereldmissiehulp. Dankzij hen konden we onder andere de ambulance naar Matadi overbrengen.

Eigenlijk vermijden we zo veel morgelijk het opsturen van nieuwe of tweedehands spullen. We kiezen er steeds voor om alles zo veel mogelijk lokaal te kopen en te laten maken, maar soms kan het niet anders. En dan zijn we iedereen die ons materiaal schenkt super dankbaar! Binnen enkele weken krijgen onze mama's en kindjes een lading tutjes, pampers, maandverband en schoentjes aan. Wat zullen ze weer blij zijn!Nu vol spanning afwachten tot het pakketje aankomt. We houden jullie op de hoogte!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page